Werkwijze

Voorafgaand aan de behandeling van het gebit wordt het paard algemeen onderzocht, waarbij we ons concentreren op het hoofd.

Zijn de kauwspieren goed ontwikkeld, is het kaakgewricht in goede conditie, heeft het paard geen neusuitvloeiingen en op deze manier gaan we ons steeds verder concentreren op het gebit.

We beoordelen de snijtanden, hengstentanden en de aanwezigheid van wolfskiezen.

Na het opzetten van de mondklem worden de kiezenrijen beoordeeld en wordt u alles duidelijk uitgelegd en de behandeling doorgenomen.

werkwijze-illustratie
werkwijze-illustratie2

De behandeling begint met het elektrisch wegraspen van glazuurpunten, haken en het uitbalanceren van de kiezenrijen. Op de eerste kies wordt een bitseat aangebracht (een afronding van de voorkant van de kies) om het aangenamer te maken voor het paard wanneer deze een bit in heeft. De hengstentanden worden afgerond en indien aanwezig de wolfskiezen in overleg verwijdert.

Na het behandelen van de kiezenrijen zullen we de snijtanden behandelen en indien nodig inkorten om een goede sluiting van de kiezenrijen te realiseren. Een goede sluiting van de kiezen is ontzettend belangrijk, voor het vermalen van eten en dus voor de algemene gesteldheid van het paard.